El govern de Mèxic concedeix la condecoració de l'Ordre Mexicana de l’Àliga Asteca al director del BSC

20 Abril 2018

És la màxima distinció que es concedeix als estrangers a Mèxic per serveis prestats a la Nació Mexicana o a la humanitat.

El director del Centre de Supercomputació de Barcelona-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), Mateo Valero, rebrà la Condecoració de l'Ordre Mexicana de l'Àliga Asteca en grau d’insígnia per part del govern Mexicà.

L'Ordre Mexicana de l’Àliga Asteca és la més alta distinció que se li atorga als estrangers a Mèxic per serveis prestats a la Nació Mexicana o la humanitat i com a reciprocitat a altres distincions atorgades a l'estranger a servidors públics mexicans.

Valero rebrà aquesta condecoració "per la seva destacada contribució al desenvolupament científic a Mèxic, en particular a l'àrea de computació d’altes prestacions (HPC) (...), per la seva brillant trajectòria acadèmica i d'investigació, reconeguda a nivell mundial, i per haver estat un actor clau en el desenvolupament de la computació de gran rendiment a Mèxic ".

Són diverses les col·laboracions que Mateo Valero i el BSC mantenen amb el govern i les institucions mexicanes. Entre altres aportacions, es reconeix al director del BSC pel seu suport al disseny del Centre de Recerca de Computació d'Alt Rendiment de l'Institut Politècnic Nacional (IPN), a més d'haver estat un dels promotors de la creació del primer programa de màster en l'àrea de supercomputació a Mèxic, parcialment finançada pel Consell Nacional de Ciència i Tecnologia (CONACYT).

Diari Oficial de la Federació