El BSC tornarà a coorganitzar l'escola d'estiu d'ACM Europa sobre arquitectures de supercomputació per a IA i les seves aplicacions

30 Juny 2021

La segona edició de l'escola d'estiu ACM Europe Summer School on HPC Computer Architectures for AI and Dedicated Applications tornarà a ser coorganitzada pel Barcelona Supercomputing Center (BSC), en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Aquest curs tindrà lloc del 30 d'agost al 3 de setembre de 2021 i serà virtual. Comptarà amb xerrades de cèlebres científics i enginyers informàtics com Luca Cardelli (Universitat d'Oxford), Bill Dally (Universitat de Stanford / NVIDIA), Mihaela van der Schaar (Universitat de Cambridge) i el director de l'BSC, Mateo Valero. Altres experts de l'BSC també participaran com Rosa M. Badia, Marc Casas i John Davis, entre d'altres.

A més, el programa comptarà amb diversos investigadors del BSC, entre els quals es troben Jesús Labarta, el director del departament de Ciències de la Computació, Jordi Torres, Josep Lluís Berral i Mauro Olivieri. Una part important de l'escola d'estiu està dedicada a temes relacionats amb el projecte europeu European Processor Initiative, que inclouen l'arquitectura de conjunt d'instruccions de codi obert RISC-V, aprenentatge automàtic, computació molecular, anàlisi de dades, anàlisi de rendiment i eficiència energètica.

Els directors de l'escola són Mateo Valero (BSC) i Josep Fernandez (UPC), mentre que el comitè organitzador local està dirigit per Eduard Ayguadé (BSC i UPC) i Fabrizio Gagliardi (BSC i ACM).

"Una vegada més, estem orgullosos en ser els coorganitzadors d'aquesta escola d'estiu d'ACM Europa", afirma Mateo Valero. "Després del rotund èxit de l'edició anterior del 2019, aquest esdeveniment virtual permetrà als investigadors joves aprendre dels millors experts en supercomputació, mentre que també la posen en pràctica amb exercicis."

En acabar l'escola, tots els assistents rebran un certificat i, a més, seran membres de l'ACM com a estudiants. En funció de les puntuacions obtingudes en els exercicis pràctics, els estudiants amb millor qualificació rebran un certificat d'honor i també seran convidats a entrevistes amb patrocinadors, amb possibilitats per accedir a un contracte en pràctiques en alguna d'aquestes empreses.

L'escola inclou una sessió de pòsters i el millor també rebrà un premi.

Les inscripcions estaran obertes fins al 15 de juliol i els candidats acceptats seran informats abans de l'1 d'agost. Per registrar-se, cal completar el formulari de registre al lloc web d'ACM Europe.