El BSC, primer centre de recerca a Catalunya en captar fons Next Generation

02 Maig 2024

El centre ha rebut més de 100 milions d’euros de finançament dels fons europeus Next Generation, segons ha informat la Generalitat

El Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) és el centre de recerca de Catalunya que més diners ha aconseguit recaptar dels fons europeus Next Generation, amb un total de 100.410.467,57 €, segons ha informat aquest dijous el Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

En total, els centres de recerca catalans, incloses les universitats, han rebut 985 milions d’euros mitjançant convocatòries de subvencions i concessions directes. A més del BSC, també hi destaquen la Universitat de Barcelona (UB), amb 77 milions; la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb 55 milions, i la Universitat Autònoma de Barcelona, amb més de 40 milions. L’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron o el de l’Energia de Catalunya han rebut 39 milions i 36 milions, respectivament.

Les dades es poden consultar al nou visor interactiu que ha engegat la Generalitat amb l’objectiu de fer un pas més per a la transparència de la gestió dels fons Next Generation i per conèixer el seu impacte real a Catalunya.