El BSC presenta el seu nou vídeo sobre humans digitals al Museu de Ciències de Londres

04 Abril 2023

El vídeo “La propera pandèmia” (“The next Pandemic”), creat pel departament de CASE del BSC, s'ha realitzat en el marc del centre d'excel·lència CompBioMed2, en què el BSC participa.

La investigadora del BSC Jazmín Aguado-Sierra va participar a la xerrada de presentació de “Virtual You”, llibre sobre els bessons digitals humans

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) va ser un dels protagonistes a l'acte de presentació del llibre “Virtual You: How Building Your Digital Twin Will Revolutionize Medicine and Change Your Lifeel passat dimecres al Museu de Ciències de Londres.

Durant l’acte es va presentar “La propera pandèmia” (“The next pandemic”), el nou vídeo elaborat pel grup de Visualització del BSC amb la col·laboració del departament de Ciències de la Vida, realitzat en el marc de CompBioMed2, el centre de excel·lència en biomedicina computacional finançat pel programa Horizon2020, en què el BSC hi participa.

Un equip del Departament de CASE del BSC està involucrat en el disseny de bessons digitals humans mitjançant la seva participació a CompBioMed2. Entre elles, la investigadora Jazmín Aguado-Sierra, que va ser una de les convidades a participar a la xerrada de presentació.

Al llibre presentat, “Virtual You”, de Roger Highfield, director científic del Museu de Ciències, i Peter Coveney, professor de l'University College London i Investigador principal del centre d'excel·lència CompBioMed2, es detalla la ciència visionària darrere dels bessons humans digitals que milloraran la nostra salut i el nostre futur.

Sobre “La propera pandèmia”

La propera pandèmia” és el nom del vídeo del BSC que es va presentar al Museu de Ciències de Londres. La pregunta de si hi haurà futures pandèmies és una qüestió de quan, no de si. Però, el món estarà preparat? Aquest vídeo explora una nova arma a la lluita contra les malalties globals: els supercomputadors.

Des de proporcionar informació sobre la propagació del virus a través de l'aire fins a l'eficàcia de les màscares o simulacions que revelen informació clau per al desenvolupament de medicaments antivirals, les supercomputadores ens poden ajudar a fer front a les pandèmies.

Com ja s'ha demostrat amb el COVID-19, les simulacions fetes per supercomputadors ofereixen una manera de predir el que passarà després de la vacunació, els tractaments o les campanyes de salut pública.

Sobre CompBioMed2

CompBioMed2 és un Centre d'Excel·lència, liderat per la University College London i amb finançament de la Comissió Europea, dedicat a l'ús i el desenvolupament de mètodes computacionals per a aplicacions biomèdiques. Usuaris en entorns acadèmics, industrials i clínics treballen conjuntament per capacitar més persones en l'ús d'aquests productes i mètodes.

En el marc de CompBioMed, el BSC ja havia creat el vídeo “Virtual Humans”, un curtmetratge produït pels investigadors del BSC Guillermo Marin i Fernando Cucchietti que descriu els assoliments i objectius dels investigadors que intenten recrear un ésser humà dins d'un ordinador . A través de visualitzacions de dades científiques, “Virtual Humans” ens permet entreveure aquesta medicina veritablement personalitzada del futur proper, i les seves implicacions a llarg termini per a la nostra salut i el nostre estil de vida.

 

  • ​La investigadora del BSC Jazmín Aguado-Sierra durante la charla de presentación (más abajo)