El BSC, Premi Aster d’ESIC a la Innovació Digital

03 Febrer 2023

El jurat ha reconegut el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) com el centre més important d'innovació digital d'Espanya.

El BSC-CNS ha estat guardonat amb el Premi Aster Innovació Digital d'ESIC Catalunya, en una cerimònia celebrada el dijous 2 de juliol a Barcelona. El jurat ha reconegut el BSC com el centre més important d'innovació digital d'Espanya i un dels més punters a nivell mundial, amb projectes destacats en els camps de les ciències de la terra, la salut, la tecnologia digital i materials.

El premi també va tenir en compte la creació d'uns 100 llocs de treball en les spin-off nascudes al BSC, i especialment va destacar el projecte MarIA, un sistema massiu d'intel·ligència artificial per entendre i escriure en castellà, i el projecte AINA basat en tecnologies de dades i intel·ligència artificial per fer possible que les màquines entenguin i parlin català.

El director del BSC, Mateo Valero, va rebre el premi de la mà del president del jurat en la categoria d'Innovació Digital, Carlos Grau, durant la cerimònia celebrada al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) davant més de 1.200 persones.

Des de 1982, els Premis Aster d'ESIC reconeixen els mèrits de persones i entitats en la seva activitat professional amb l'objectiu de potenciar la integració entre la formació acadèmica i la vida empresarial amb impuls a els valors i accions socialment responsables. A més del BSC, els premis Aster també han reconegut la feina del Gran Teatre del Liceu, l'empresari Enrique Tomás, la Fundació Cola-cao i l'Associació Catalana de Periodistes d'Informació Econòmica, entre altres.