El BSC obté el Reconeixement FEI 2022 a l'organisme de suport a la innovació

30 Novembre 2022

El jurat dels premis que lliura el Fòrum d'Empreses Innovadores ha valorat la capacitat del BSC per fomentar l'esperit emprenedor i impulsar la innovació empresarial.

El Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) ha estat premiat pel Fòrum d'Empreses Innovadores (FEI) amb el Reconeixement a l'organisme de suport a la innovació a la X edició dels Reconeixements FEI 2022, que tenen com a objectiu contribuir a impulsar la cultura innovadora en tots els àmbits relacionats amb la generació del coneixement. La gala de lliurament dels premis s’ha celebrat aquest dimarts a l'auditori de CaixaForum Madrid.

El jurat ha valorat l'impuls del BSC a la creació de teixit productiu innovador, la participació en projectes d'àmbit internacional, la contribució al desenvolupament econòmic i al benestar de la societat a través de la transferència de coneixement i tecnologia, així com la creació de equips de treball i grups de recerca en què destaca el caràcter interterritorial.

La presidenta del jurat, Carmen Vela, ha subratllat “l’excel·lent trajectòria del BSC al llarg dels anys, tant en matèria de recerca com d'innovació, transcendint l'àmbit de la investigació en supercomputació, mostrant els darrers anys un dinamisme i capacitats per a fomentar l’esperit emprenedor i impulsar la innovació empresarial a Espanya”.

El director del BSC-CNS, Mateo Valero, ha agraït el reconeixement i ha destacat: “Al BSC hem estat sempre compromesos amb el desenvolupament de ciència que sigui excel·lent però també socialment rellevant, que resolgui problemes i contribueixi al desenvolupament econòmic i al benestar de la societat. Som un centre de recerca, però ajudem el teixit productiu transferint coneixement i tecnologia, ja que sense tecnologia és impossible resoldre els grans problemes de la humanitat. El nostre suport a la innovació i a la transferència tecnològica es demostra amb la creació d’11 spin-off que han generat més de 120 llocs de treball. Aquesta és una de les maneres que tenim de retornar a la societat tots els recursos que el BSC ha rebut des de la seva creació”.

El Fòrum d'Empreses Innovadores és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar la cultura innovadora en el teixit empresarial, en la universitat, en les administracions públiques i, en general, en tots els àmbits relacionats amb la generació del coneixement, constituïda com a plataforma de cooperació entre la universitat i l'empresa als camps de la recerca, el desenvolupament i la innovació.