El BSC impulsa la transferència tecnològica a través de l'emprenedoria en la tercera edició del seu programa Innovation Journey.

18 Desembre 2023

L’Innovation Journey 2023, el programa de formació en transferència de tecnologia impulsat pel Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), va culminar de manera extraordinària el dimecres 13 de desembre en el marc de l'esdeveniment Tech Spirit Barcelona.

Dissenyada específicament per a investigadors amb aspiracions emprenedores, l'edició d'enguany del programa va comptar amb la participació de 15 projectes durant 7 sessions formatives que tenien com a objectiu dotar els participants de les eines i recursos necessaris per materialitzar les seves idees més innovadores.

Respecte a edicions anteriors, aquest any el programa va obrir les seves portes no només a investigadors del Barcelona Supercomputing Center, sinó també a talents de la xarxa X4HPC. Aquesta inclusió permet fomentar sinergies entre diferents organismes de recerca.

La final del programa, celebrada a la Llotja de Mar on tenia lloc l'esdeveniment Tech Spirit Barcelona, va permetre als assistents conèixer els diferents projectes presentats, així com els premiats.

Els projectes premiats van ser:

  • HoriZyme, una solució que té com a objectiu prevenir la presència de microplàstics a l'aigua mitjançant el disseny d'enzims específics. En col·laboració amb el Market Assessment Program d’EADA, el projecte va ser premiat amb l'orientació per desenvolupar el model de negoci.
  • OneCareAI, un projecte que busca millorar la predicció del risc d'ictus mitjançant tecnologia d'IA. En col·laboració amb Norrsken Barcelona, va ser premiat amb 1 any de HouseMembership, amb accés total a l'espai i a la comunitat de l'innovation hub.
  • SimTwins, una tecnologia que millora el futur de les indústries mitjançant Digital Twins. En col·laboració amb Barcelona Activa, van ser premiats amb un fast track al programa de preacceleració que dóna suport a projectes emprenedors de deep-tech per dur la tecnologia al mercat.