El BSC i el FC Barcelona organitzen un Open Day per presentar el projecte IoTwins

27 Juny 2022

El projecte, basat en la Internet de les coses (IoT) i la Intel·ligència Artificial (IA), té per objectiu crear un sistema que analitzi i prevegi el moviment de persones dins i fora de les instal·lacions del club.

L'esdeveniment va tenir lloc a la seu del BSC i al Camp Nou, i va comptar amb la participació de representants de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, centres tecnològics i d'innovació, empreses de transport i indústria esportiva, entre d’altres.

El Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), en col·laboració amb el FC Barcelona, van oferir el 22 de juny passat un Open Day amb la finalitat de presentar IoTwins, projecte finançat per la Comissió Europea que pretén canviar el model de gestió d'infraestructures d'alta afluència.

L'esdeveniment va tenir lloc en el BSC i després al Camp Nou, i va comptar amb la participació de representants de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, centres tecnològics i d'innovació, empreses de transport i indústria esportiva, entre d’altres.

La jornada va començar amb una visita guiada per les instal·lacions del supercomputador Marenostrum, situat al BSC-CNS. Fernando Cucchietti responsable del grup de Data Analytics and Visualization del BSC-CNS i Albert Mundet, director del Barça Innovation Hub, van presentar el projecte i van lliurar detalls sobre els avanços realitzats fins al moment.

Respecte a l'objectiu de la iniciativa, Fernando Cucchietti va assenyalar: “El que busquem a través d'aquest projecte és identificar patrons sobre com la gent interactua amb l'estadi i totes les àrees que l'envolten. Per això, hem de recollir dades anònimes, per exemple, a través de telèfons mòbils i xarxes socials, i introduir-los en un simulador. Una vegada fet això, el model podrà fer prediccions precises sobre els fluxos de públic i el seu comportament en diferents escenaris”.

Per tal d’analitzar i predir el moviment de les persones, la iniciativa proposa un innovador sistema que aplica la Internet de les Coses (Iot) i la Intel·ligència Artificial (IA). A llarg termini, el bessó digital permetrà, per exemple, anticipar aglomeracions, planificar accions d'emergència, millorar la seguretat i organitzar l'ús dels espais de manera més eficient.

En finalitzar les presentacions, els convidats van ser dirigits a les instal·lacions del FC Barcelona, on van realitzar un tour pel Camp Nou i van tenir l'oportunitat de visitar el museu del club.