El BSC coordina la nova edició a Barcelona del Màster en Bioinformàtica aplicada a la Medicina Personalitzada i la Salut de l’ISCIII

21 Maig 2019

Per primer cop, el Màster en Bioinformàtica Aplicada a la Medicina Personalitzada i la Salut de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) s’impartirà a Barcelona, amb l’organització del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC).

El màster ha tingut continuïtat en diferents formats des del 2005 i en les tres darreres edicions ha estat enfocat en l’anàlisi i interpretació de resultats de seqüenciació massiva en entorns de sanitat. L’edició 2019-2020 continuarà en aquesta mateixa línia expandint-se amb una nova seu a Barcelona.

Segons Alfonso Valencia, codirector del màster, “el nostre màster respon a la creixent demanda de professionals formats en les tècniques computacionals necessàries per gestionar la introducció de la genòmica en la medicina del futur. Una demanda que és particularment notable a Barcelona atès el gran desenvolupament del sector biomèdic”. Fátima Al-Shahrour, codirectora del màster en la seva edició a Madrid des del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), afegeix: “Els més de 200 alumnes que s’han format al nostre màster són la millor mostra de la facilitat d’inserció d’aquests professionals en el mercat laboral, tant a centres de recerca, com en companyies i hospitals”.

El període de prematriculació ja ha començat i acabarà el proper 15 de juliol. Les classes s’iniciaran l’octubre d’aquest any, acabaran el maig de 2020 i tindran lloc les tardes dels dilluns als dijous. La primera fase, amb un total de 240 hores, tindrà un eminent contingut pràctic. Per a la segona fase, de 270 hores, els estudiants faran un treball de fi de màster en centres clínics o empreses biotecnològiques.

Aquesta especialització està dirigida a metges, biòlegs o biotecnòlegs, entre altres interessats en l’anàlisi i interpretació de resultats de seqüenciació massiva, així com a matemàtics, estadístics o enginyers interessats en l’aplicació de la informàtica a problemes relacionats amb la salut.

En aquesta titulació oficial de l’Escuela Nacional de Sanidad (ENS) de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), participen el BSC, el Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), la Sociedad Española de Biotecnología (SEBiot) i en l’edició de Barcelona col·laboren també la Universitat Pompeu Fabra(UPF) i l’IDIBAPS/Hospital Clínic.

Els directors del màster són Alfonso Valencia, Prof. ICREA i director del departament de ciències de la Vida, i Fátima Al-Shahrour, directora de la unitat de Bioinformàtica del CNIO. L’edició de Barcelona està coordinada per Ferran Casals (UPF), amb la col·laboració de Juan Ignacio Aróstegui (Hospital Clínic), Ivon Cuscó (Vall d’Hebron Institut de Recerca) i Miguel Ponce de León (BSC).

Més informació sobre el màster i el període de matriculació aquí.