El BSC contribueix al futur de les ciutats intel·ligents a l’Smart City Expo World Congress

14 Novembre 2022

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) paresentarà la seva recerca en sistemes de mobilitat avançada per a ciutats intel·ligents a l’Smart City Expo World Congress a Barcelona. L’esdeveniment ajuda a crear oportunitats de col·laboració entre les solucions desenvolupadors i ciutats de tot el món. El BSC aportarà les seves solucions de sistemes de mobilitat avançada centrades en l'aprofitament de les tecnologies edge-to-cloud continuum, el control de la seguretat dels vianants, les solucions en temps real de la IA i les comunicacions Vehicle-to- Everything (V2X).

Un equip del BSC mostrarà les solucions de mobilitat avançada al nostre estand E61, booth 6. Els visitants podran interactuar amb els taulers de dades i parlar amb els nostres experts de mobilitat intel·ligent in situ. En total hi haurà tres projectes del BSC i les seves solucions:

AMPERE - Control de creuers predicatius

  • El projecte AMPERE està desenvolupant una nova generació d'entorns de programació de programari per a high parallel i heterogeneous computing architectures. El nou entorn de programari millora els sistemes de control de creuers en vehicles que milloren l'eficiència del combustible. Els entorns de programació d'AMPERE també tenen un paper clau en el Sistema de Detecció i Evitació Obstacle (ODAS) utilitzat, per exemple, en tramvies.

ELASTIC - Vehicle-to-Everything communicacions (V2X)

  • ELASTIC proporciona la infraestructura de computació escalable requerida a la xarxa de tramvies de Florència, millorant els serveis de transport públic de tramvia en la seva interacció amb el transport de vehicles privats.

CLASS – solucions en temps real de la IA

  • CLASS va desenvolupar un nou marc d'arquitectura de programari per ajudar els grans desenvolupadors de dades a distribuir eficientment càrregues de treball d'anàlisi de dades al llarg del continu computacional (from edge to cloud) d'una manera completa i transparent, alhora que proporciona garanties sòlides en temps real. Aquesta habilitat obre la porta a l'ús de grans dades en sistemes crítics en temps real, proporcionant-los capacitats d'anàlisi de dades superiors per implementar aplicacions de control més intel·ligents i autònoms.

On trobar-nos?

Hall 2 – Stand E61 Booth 6 (Àrea de la Generalitat de Catalunya)