El BSC co-organitza el #bitsxlaMarató, una hackathon per col·laborar amb coneixements i donatius a la Marató de TV3 per a les malalties minoritàries

05 Novembre 2019

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), el Campus Docent de Sant Joan de Déu i els Hackers@UPC (organitzadors de la HackUPC) organitzen bitsxlamarató, una Hackathon per col·laborar amb coneixement i donatius amb la Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties minoritàries.

Durant 3 dies, el 13, 14 i 15 de desembre, fins a 500 estudiants, professors i investigadors del món de la informàtica i de la biomedicina treballaran en equip per trobar solucions a uns reptes plantejats per fer front a les malalties minoritàries i millorar la qualitat de vida dels afectats i del seu entorn.

Aquests reptes estaran orientats a dos objectius principals: accelerar la detecció de malalties minoritàries per la via bioinformàtica i crear propostes tecnològiques que facilitin el dia a dia de les persones afectades.

Serà una oportunitat única per a què estudiantat, investigadors/es i professorat dels àmbits de la salut, la biomedicina i la tecnologia, junt amb persones afectades, treballin plegats per trobar solucions innovadores i pràctiques.

La Hackathon inclourà xerrades realitzades per personal investigador de l’àmbit mèdic i de les tecnologies, però també testimonis d'algunes persones afectades per alguna malaltia minoritària que proposaran els seus propis reptes.

Durant l'últim dia de la Hackathon, que coincidirà amb la Marató de TV3, els equips faran les presentacions i demostracions de les solucions i propostes de solucions obtingudes.

BitsxlaMarató també col·labora amb la Marató de TV3 a través de la recaptació de donatius al campus de la UPC, el Barcelona Supercomputing Center i el Campus Docent de Sant Joan de Déu.

Més informació a la pàgina web.