El BSC aborda en un workshop les tècniques més avançades en biologia computacional

21 Novembre 2023

L’esdeveniment, organitzat en col·laboració amb la European Molecular Biology Organization, reuneix investigadors i representants del sector industrial

La supercomputació proveeix oportunitats sense precedents per impulsar la biologia computacional i les seves capacitats per descobrir els mecanismes darrere de les sinergies dels medicaments i els tractaments. Per això es fan servir bessons digitals a diferents nivells, des de molècules fins a cossos sencers.

Amb l'objectiu de compartir i abordar les tècniques més avançades en aquest camp, el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), amb el suport de la European Molecular Biology Organization (EMBO), ha organitzat el workshop “Computational models of life: From molecular biology to digital twins”.

L’esdeveniment tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols entre el 26 de novembre i l’1 de desembre del 2023 i facilitarà la interacció entre els més de 60 investigadors inscrits, referents del sector i actors de la industria de la bioinformàtica, la biologia computacional i la supercomputació amb representants de l'esfera acadèmica i industrial. Els participants podran compartir les tècniques més disruptives en el camp de les òmiques unicel·lulars, modelització i supercomputació, establint les bases per al desenvolupament de bessons digitals realistes i escalables.

L'intercanvi de coneixement i networking serà un element clau del workshop. Per això, l'esdeveniment també posa el focus en la participació de la indústria per a oferir una perspectiva única i obrir la porta a hipotètiques col·laboracions. Els investigadors amb menys experiència, tindran l'oportunitat d'aprofundir en coneixement professional i acadèmic dels ponents.

A més, es preparen sessions específiques per desenvolupar les seves habilitats més bàsiques relacionades amb la bioinformàtica. Podran treure el màxim partit gràcies al speed dating científic, les flaix talks, les sessions meet the speaker, career path, posters i altres activitats socials. El programa, els ponents i la informació sobre l'esdeveniment està disponible en la web i en la pàgina de LinkedIn.

Sobre EMBO
EMBO és una organització de més de 1.900 investigadors líders que promou l'excel·lència en les ciències de la vida a Europa i més enllà. Els principals objectius de l'organització són fer costat a investigadors talentosos en totes les etapes de les seves carreres, promoure l'intercanvi d'informació científica i ajudar a construir un entorn de recerca en el qual els científics puguin aconseguir el seu millor treball. Els cursos i tallers de EMBO se seleccionen per la seva excel·lent qualitat científica i terminis, la provisió de bones activitats de creació de xarxes per a tots els participants i la diversitat de gènere dels ponents (almenys el 40% dels ponents són del gènere menys representat).