Doble reconeixement per al BSC als premis HPCwire Readers' and Editors' Choice 2022

14 Novembre 2022

El BSC ha guanyat el premi a la Millor Resposta d'HPC a la Situació Social (Urgent Computing, COVID-19) i la millor col·laboració d'HPC pel projecte RISC2, liderat per BSC

S'atorguen els 20è premis anuals d'HPCwire als líders de la comunitat mundial d'HPC

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) ha rebut dos reconeixements als premis anuals HPCwire Readers' and Editors' Choice, presentats a l'International Conference for High Performance Computing, Networking, Storage, and Analysis (SC22) de 2022, a Dallas, Texas. Ha estat a les categories de millor elecció dels lectors i dels editors.

• Elecció dels lectors: la millor resposta d'HPC a la difícil situació social (Urgent Computing, COVID-19)

Durant la investigació d'antecedents de Paxlovid, investigadors de la Universitat de València, dirigits pel catedràtic de química física Iñaki Tuñón, van utilitzar la supercomputació per determinar com inhibeix el fàrmac el SARS-CoV-2. Els investigadors van realitzar simulacions al superordinador MareNostrum 4 (construït per Lenovo amb tecnologies Intel) al BSC. Les simulacions i la visualització corresponent van mostrar exactament per què Paxlovid és tan efectiu per afeblir el SARS-CoV-2. El BSC inclou un seguiment especial a les convocatòries d'accés de MareNostrum 4 per a qualsevol investigació relacionada amb Covi19.

• Elecció dels editors: Millor col·laboració HPC (Acadèmia/Govern/Indústria)

El projecte RISC2, en la línia de RISC, té com a objectiu promoure i millorar la relació entre la recerca i les comunitats industrials, centrant-se en les aplicacions d'HPC i el desplegament d'infraestructura, entre Europa i Amèrica Llatina. Liderat pel Barcelona Supercomputing Center, RISC2 reuneix 16 socis de 12 països.

Sobre els premis elecció de lectors i editors de HPCwire

La llista de guanyadors es va revelar a l'estand de SC22 HPCwire, així com la pàgina web d'HPCwire: www.hpcwire.com/2022-hpcwire-awards-readers-editors-choice

Els premis anuals d'elecció de lectors i editors d'HPCwire es determinen mitjançant un procés de nominació i votació amb la comunitat global d'HPCwire, així com seleccions dels editors d'HPCwire. Els premis són un esdeveniment anual de la publicació i constitueixen un prestigiós reconeixement de la comunitat HPC. Es revelen cada any per iniciar la conferència anual de supercomputació, que presenta computació d'alt rendiment, xarxes, emmagatzematge i anàlisi de dades.

“Els premis Readers' and Editors' Choice Awards del 2022 són excepcionals, de fet. Les solucions desenvolupades amb HPC van treure el món de la pandèmia i vam trencar oficialment el llindar d'Exaescala: HPC ara ha arribat als mil milions d'operacions per segon!” va dir Tom Tabor, CEO de Tabor Communications, editors d'HPCwire. “Entre els nostres lectors mundials d'experts en HPC i el panell d'editors més conegut de la indústria, els premis Readers' and Editors' Choice Awards representen un reconeixement rotund dels èxits d'HPC a tot el món. El nostre més sincer agraïment i sinceres felicitacions a tots els guanyadors”.