De la ciència al mercat. Transferència tecnològica: la fórmula cap a la innovació eficient?

02 Juliol 2021

Barcelona és la ciutat favorita de les Start-ups al sud d'Europa, seguint l'informe Startup Heatmap Europe de 2021. Segons aquest, un dels motius que atreuen l'emprenedoria a la ciutat és precisament l'accés al talent, així com les històriques connexions industrials de la ciutat.

Des del BSC-CNS, com a centre de recerca generador de talent, estar al nucli de tal ecosistema, és crucial per a un desenvolupament de la recerca que pugui aconseguir el seu màxim potencial en sintonia amb el sector privat. Sincronització que, al centre, es troba protagonitzada per les nostres empreses Spin-Off.

En aquest sentit, el dimecres 30 de juny es va desenvolupar des de l'ecosistema del BSC-CNS una Jornada de Reflexió en les instal·lacions que allotgen el Supercomputador Mare Nostrum IV.

En la sessió, es va introduir el nucli dur del treball del BSC, així com el seu ecosistema de Transferència Tecnològica. I, així mateix, es van presentar els projectes empresarials de tres entitats Spin-off sorgides de la iniciativa de personal científic del Centre: Qbeast, Nostrum Biodiscovery i Mitiga Solutions.

Tot plegat es va seguir d'una taula rodona amb la participació de tots els assistents. Aquesta, va trobar el seu focus en els models d'acompanyament dels processos de transferència tecnològica: des dels projectes de recerca, cap a la iniciativa privada.

La reunió va ser organitzada conjuntament amb Aldea Ventures, i a ella van acudir els representants de diverses entitats Venture Capital que integren aquest projecte -com ara AirStreet Capital, Lunar Ventures, Faber Ventures, Nina Capital, Luminous Ventures, Maze – Impact, Mustard-seed Maze, Elaia Partners o Inveniam.

La trobada, realitzada en plena immersió de la ciutat en el Mobile World Congress, es presenta també després de la demostració que l'eficiència privada conjuminada al gran potencial innovador de la recerca científica pública, aconsegueixen transformar crisis en oportunitats: podrem trobar la fórmula per a resoldre els reptes que encara estan per venir?