Convocatòria oberta a investigadors i professionals sanitaris per explorar la detecció automàtica d'ocupacions i situacions laborals en documents mèdics en castellà

14 Maig 2021

Finançat pel Pla d'Impuls de les Tecnologies del Llenguatge (PlanTL), les propostes es poden enviar fins l'1 de juny de 2021

La convocatòria MEDDOPROF (Medical Documents Profession Recognition shared task) convida a investigadors i experts del sector sanitari a detectar ocupacions i situacions laborals en documents mèdics en castellà mitjançant eines de tecnologia del llenguatge. Liderada pel Barcelona Supercomputing Center (BSC) ​​en el marc del Plan de Impulso de las Tecnologías del Lenguaje (Plan TL) de la Secretaria de Digitalizació i Intel·ligència Artificial d’Espanya, MEDDOPROF pretén recollir una àmplia gama d’ocupacions i situacions laborals de moltes especialitats: malalties infeccioses (incloent casos de Covid-19), cardiologia, neurologia, oncologia, psiquiatria, urologia, medicina interna, medicina d’urgències i cures intensives, radiologia, medicina tropical i dermatologia. Els equips interessats ​​poden registrar-se fins l’1 de juny del 2021.

La rellevància de la mineria de textos per a professions i situacions laborals engloba múltiples àrees d’interès: des de salut i serveis socials, intel·ligència competitiva, recursos humans, PLN legal i estudis de gènere. Eulàlia Farré, investigadora del BSC dins de la unitat de mineria de textos del departament de Ciències de la Vida del BSC, opina que “la necessitat d’implementar sistemes avançats de NER per a detectar professions en textos mèdics s’ha accentuat durant la pandèmia actual, en què el risc de mortalitat i morbiditat ha sigut molt més gran en grups professionals específics”.

La campanya de MEDDOPROF forma part del Fòrum Ibèric d’Evaluació de Llengües (IberLEF 2021) en el marc de la conferència SEPLN 2021, que es celebrarà el setembre del 2021 a Espanya. Els investigadors del BSC organitzen aquesta tasca en col·laboració amb investigadors de la Dublin City University, Irlanda. Els tres millors equips rebran premis i els resultats es publicaran en un repositori de codi obert disponible als membres de la comunitat.

Per a més informació, visita la pàgina web https://temu.bsc.es/meddoprof/ o contacta amb:

 

Peu de foto: Resum de la tasca MEDDOPROF