BSC participa a l'Smart City Expo World Congress amb el seu projecte coordinat sobre big data i ciutats intel.ligents

15 Novembre 2019

Aquest any el projecte europeu CLASS, coordinat pel BSC, es presenta al Smart City Expo, que té lloc els dies 19 a el 21 de novembre a Barcelona.

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) participa aquest any en el congrés Smart City Expo World Congress (SCEWC), que té lloc els dies 19 a el 21 de novembre a Fira de Barcelona. Els experts de l'BSC presentaran els resultats de el projecte europeu de CLASS (Edge and Cloud Computation: A Highly Distributed Programari for Big Data Analytics), coordinat per l'investigador sènior Eduardo Quiñones. El BSC, amb el seu projecte científic CLASS, ha estat seleccionat com un dels expositors dins de l'estand de la Generalitat de Catalunya ubicat a l'àrea de Parc Empresarial. En aquest espai, els experts del BSC mostraran una demostració interactiva de les capacitats d’orquestració i anàlisi temporal de COMPSs, un software distribuït desenvolupat al BSC.

"Aquest congrés representa una fita clau en el sector de la transformació digital i la mobilitat a les ciutats intel·ligents i, per aquest motiu, el projecte CLASS encaixava perfectament. Durant l'esdeveniment mostrarem la innovació que CLASS ofereix per a aplicacions de mobilitat urbanes", afirma Eduardo Quiñones, coordinador d'CLASS. I afegeix, "no només informarem sobre els nostres avenços científics sinó també hem preparat una demostració interactiva perquè les empreses de el sector vegin els últims avenços en matèria d'investigació en aquest tipus de sector."

Sobre CLASS

CLASS (Edge and Cloud Computation: a Highly Distributed Programari for Big Data Analytics) és un projecte europeu finançat amb un pressupost de 3,9 milions d 'euros que comença l'1 de gener de 2018 i acaba el 31 de desembre de l'2020. Coordinat per el Barcelona Supercomputing Center (BSC, Espanya), el projecte agrupa un consorci multidisciplinari compost per les parts necessàries per al desenvolupament d'innovacions de negoci utilitzant el big data, incloent proveïdors de la indústria TIC com Atos Espanya i IBM Israel, usuaris de diferents àrees de ciutats intel·ligents incloent actors públics i privats com la Ciutat de Modena (Itàlia) i Maserati (Itàlia) i investigadors com la Universita degli Studi di Modena i Reggio Emilia (UNIMORE, Itàlia).

Més articles relacionats: https://www.bsc.es/es/noticias/noticias-del-bsc/class-desarrollar%C3%A1-una-innovadora-arquitectura-de-software-distribuido-para-aplicaciones-de