Investigadores del BSC participen en diferents activitats l’11 F, amb motiu del dia de les dones i nenes a la ciència

04 Febrer 2021

Quatre investigadores del BSC prendran part activa en diferents iniciatives per commemorar el dia de les dones i nenes a la ciència, que se celebrarà arreu del món el proper 11 de febrer.

Andrea Querol, investigadora al departament de ciències de la computació i guanyadora de l’edició 2020 dels premis Dona TIC en la categoria estudiant TIC universitària, participarà en una xerrada / debat virtual sobre la situació de les dones en el camp de les noves tecnologies amb Núria Salan i Agnès Malé, que també van ser reconegudes en aquest certamen. Les tres guardonades abordaran, a més, la seva experiència i la motivació que les van empènyer a estudiar carreres cientificotècniques. El debat en directe, que tindrà lloc l’11 de febrer de 10:30 a 13:30, es podrà seguir aquí.

Per la seva banda, Marta García, coordinadora del grup de Best Practices for Performance and Programmability del departament de ciències de la computació, aproparà la supercomputació i les seves aplicacions en ciència als alumnes de l’IEA Oriol Martorell de Barcelona.

Valentina del Olmo, investigadora al grup de genòmica comparativa al departament de ciències de la vida, explicarà als alumnes de l’IES Pere Fontdevila, a Gironella, la seva experiència fent recerca de biologia al laboratori i, com d’allà, va donar el salt a la bioinformàtica i la supercomputació.

Finalment, Cristina González, investigadora al grup de composició atmosfèrica, al departament de ciències de la Terra, oferirà la seva xerrada a l’Escola Doctor Ferran, a Corbera d’Ebre. La seva intervenció vol trencar amb els estereotips i generar curiositat entre els estudiants cap a la ciència.

Programa complet de #100tifiques aquí.