BSC i Medtronic: més simulacions cardíaques per fer menys proves en animals i assajos clínics en persones

30 Gener 2018

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) i Medtronic han signat un acord de col·laboració per avançar en la simulació cardíaca com a alternativa a les proves en animals o assajos clínics en persones. Aquesta investigació conjunta se centrarà en el sistema cardiovascular, per aconseguir una anàlisi més realista amb un possible impacte en dispositius mèdics com marcapassos, vàlvules cardíaques o stents.

L’eina utilitzada per a la simulació és Alya, el codi paral·lel de multifísica desenvolupat al departament de CASE del BSC, que s’executa a diari al MareNostrum i altres supercomputadors arreu del món. El projecte conjunt incrementarà el potencial de model computacional Alya Cardiac com un cor virtual dissenyat específicament per supercomputadors.

“L’acord amb Medtronic és un gran pas per a nosaltres ja que treballar amb ells ens proporciona una informació molt valuosa sobre quines són les preguntes correctes a les que hem de contestar. Aquest acord també confirma que estem en el bon camí, que la nostra recerca en modelatge cardíac computacional podria ser útil per als pacients. Estem realment contents”, assegura l’investigador del BSC Mariano Vázquez, responsable de l’eina Alya juntament amb Guillaume Houzeaux.

Sobre Medtronic

Medtronic és una companyia global de solucions per a la cura de la salut, que ofereix tecnologies, serveis i solucions mèdiques. Amb seu corporativa a Minneapolis (EE.UU.) compta amb 84.000 treballadors distribuïts en més de 160 països.