BSCTech Hackathons

El Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC) us proposa una marató de hackatons aquesta tardor.

Del 25 d'octubre al 4 de novembre tindran lloc tres hackathons que utilitzaran el superordinador MareNostrum 4 i tecnologies desenvolupades al BSC. Són iniciatives coorganitzades amb empreses i projectes de recerca, que inclouen entre els seus objectius experimentar amb eines desenvolupades al BSC i investigar com poden ser útils per fer front als reptes informàtics del futur.


La primera de les activitats serà la BSC-NVIDIA GPU hackathons for HPC and AI tindrà lloc el 25 d'octubre i del 2 al 4 de novembre

Es tracta d'una Hackathon sobre GPUs que ofereix als científics l'oportunitat d'accelerar les seves investigacions d'Intel·ligència artificial o codis HPC utilitzant un model de programació o un marc d'aprenentatge automàtic a la seva elecció.

Els participants tindran accés els recursos deI MN4 CTE-Power i les tecnologies desenvolupades al BSC que utilitzaran són Extrae, Paraver i Dimemas.

Aquesta Hackaton està promoguda pels centres d'excel·lència RAISE, CHEESE i CompBioMed2 i es porta a terme en col·laboració amb l'empresa NVIDIA.


La MNHACK21: 3rd MareNostrum Hackathon serà la següent cita i tindrà lloc del 2 al 4 de novembre. L'objectiu d'aquesta activitat és ajudar a optimitzar aplicacions utilitzant una varietat de models de programació.

Els participants tindran accés als recursos del clúster de propòsit general del clúster de propòsit general del supercomputador MareNostrum 4 i a la GPU del clúster MN4 CTE-Power. S'utilitzaran, entre altres, les tecnologies del BSC Extreu, Paraver, Dimemas, OmpSs, OmpSs-2, OmpSs-2 @ OpenACC i OmpSs-2 @ Clúster.

Es tracta de la tercera edició d'aquesta activitat, que s'organitza en el marc de el projecte EPEEC.


EI cicle de 2021 el tancarà, el 5 de novembre, la Arm-BSC Hackathon.

Aquesta hackathon està dirigida a desenvolupadors d'aplicacions interessats a conèixer l'impacte de les característiques del processador Fujitsu A64FX en les seves aplicacions de Computació d'alt rendiment i Aprenentatge automàtic. Els investigadors i enginyers d'Arm descriuran les eines HPC de l'empresa (inclosos compiladors, biblioteques matemàtiques, eines de depuració i creació de perfils) per explorar quins beneficis que pot aportar aquest processador.

Durant la hackathon, es farà servir el clúster MN4 CTE-ARM i diverses aplicacions desenvolupades al BSC van a optimitzar per a ser executades en aquest tipus de hardware.

Aquesta activitat està organitzada en col·laboració amb la companyia Arm, en el marc de el Centre d'Excel·lència Arm-BSC i el projecte europeu EPI.